Hoppsan

När Molly löpte sist fattade svarte Svante inte alls galoppen. Han var tio månader och tyckte att Mollan betedde sig ruskigt underligt. Vadå para sig - nej fy, inte Svante, inte med gapiga sambon Molly.

Attan vad han lurade oss.

När matte fodervärd inte var hemma gick det visst livat till. Varför har Molly plötsligt rosa tuttar annars? Varför har hon blivit helt tokig efter mjukis-mat igen? Varför har hon inte löpt igen? Varför har hon en stoooor mage?
Varför tycker matte fodervärd att hon känner hur det rör sig lite därinne i stora magen?

Ungar efter Svante (S*Concinnus Helter Skelter, OSH n) och Molly (CH S*Concinnus Viva Las Vegas, SIA c) väntas följdaktligen någon gång under de senaste dagarna i juni.
(Och jo, det var planerat, men att Svante var så lurig att han bara gjorde det när ingen var hemma... DET var lite oväntat.)

image184
Molly idag. Foto: Rosann S

Ungarna 6 veckor

Det är mer eller mindre hopplöst att försöka fota ungarna just nu. De är bara skarpa när de sover.
KG har inte haft tid att fota med sin kamera (som är snabbare än min) så ni får hålla till goda med mina suddiga Ixus-bilder.

image176

Är de vakna ser det mest ut så här hela tiden. Bråk och jagande och klättrande överallt.
Jag har blivit en populär klätterställning. Rätt som det är sitter det tre vildar på ryggen som det inte går att få tag på, de är fenomenala på att sätta sig precis rätt utom räckhåll.
De går under betäckningen "fästingarna". De klistrar sig fast på benen på en och är sen omöjliga att få loss. Värst är när de inte klättrar på byxorna utan på mina bara ben. I morse klättrade både Pricken o Kattis upp innuti pyjamasbyxan innan jag hann hindra dem. Eftersom de väger litegrann nu gör det rätt ont. Men de trillade ner ganska snabbt. Jag skrek...

De har nu fått sina namn.
Det här är S*Concinnus Angel

image177


Han skulle hetat nåt betydligt häftigare var det tänkt. Men det passade honom inte. Han är mattes ängel. En glad och busig liten skit som alltid hoppar upp och lägger sig i knät en stund innan han börjar bråka med syskonen. Han är den som alltid blir mest oskarp på bilderna. Hans energi skulle räcka till två kattungar tror jag.

Bästa buskompisen är Kattis, S*Concinnus Sister Midnight.

image180

Kattis är väldigt feminin och är först med allt. (Utom att gå på lådan - den vägrar hon hårdnackat att använda.) (Har visst fått lite av mammas temperament o envishet.)
Tjejjerna verkar nästan alltid vara mer försigkomna. Kattis sitter och tittar och funderar och kommer på saker som att om man klättrar via kökshandduken så kommer man upp på diskbänken. Killarna ligger kvar nere på golvet och är nöjda med att anfalla handduken från sidan och bita den i kanten.

Och så har vi S*Concinnus The Passenger

image181

Klumpen. Han är cool. Lite sävligare än de andra två trollen. Han är stilig också. (Lite Clark Gable över honom på något vis... ) (Clark Gable i Gone with the wind, inte Clark i The Misfits förresten.)
Här nedan har han somnat i solen.

image183

(Vad jobbigt. Varför kom jag på det där med Clark Gable? Nu kommer jag börja tänka på honom som Clark. Men det är klart - det är väl bättre än Klumpen.)
Klumpen Clark är till salu.

Ungarnas namn kommer denna gång, precis som tidigare kullar, från musik. Det är vår I-kull. I som i Iggy. Namnen är låttitlar.

Bilder med tema Clark

Gubben rockar än men det var bättre back then

Mat & bajs

Vi hittade bajs i lekhagen! :-)
Eftersom någon bajsat och nog ätit mer torrisar än vad vi sett, så testade vi att ställa in en skål med majsvälling blandat med babymat (kyckling med grönsaker) och Kattis var framme på en gång och började slicka i sig.
Pricken smakade lite. Klumpen ville inte smaka alls, han vill bara äta sand från sandlådan.

Kattis har fått det namn hon kommer att ha i stamtavlan:
S*Concinnus Sister Midnight.

Nedan en bild på mamma Iz med Sister M.
image175

Vägde barnen idag. Klumpen väger 578 och Pricken 548. Kattis gick inte att väga alls eftersom hon vägrar att sitta still i vågen. Men jag skulle tro att hon gått över 500 g hon också.  De är nu fyra och en halv vecka gamla.

S*Concinnus Honey Pie, OSH n24, CAC + NOM

Ännu en utställningsdebutant. "Pia" från Izzys förra kull har varit på utställning hemma i Norge och fått så mycket beröm för sin fina färg och vackra prickar.
Stort grattis till matte Heidi!

Domare var Marti Peltonen.
Från bedömningssedeln:

Type: Ex long tubular, firm body. EX high legs
Hode: Correct wegde-lines and nice profile
Øyne: Correctly green. Ok shape and set.
Ører: EX large, nicely open, well set
Pels: Nicely close, correct spots, nice rich brown ground
Hale: EX tapering and long
Kondisjon: EX!!
Total inntrykk: EX temp!!
PRETTY!!

image174
Foto: Heidi E K
http://pusehuset.blogg.no

S*Concinnus Hey Jude, OSH n24, Best In Show

image169
image170

Igår ställde "Kottens" ägare ut honom för första gången. Utställningen var i Sollentuna och arrangerad av Top Cat.
Kotten blev Bästa hane. Bra jobbat av "vår" lille pojke, som precis gått upp i vuxen klass.
Han var fantastiskt duktig hela dagen, spann och spann och pussade domare Louis Coste på munnen. :-)
I panelen röstade även domare Gianfranco Mantovani på honom.
Kotten föddes i Izzys förra kull. Pappa är IC San-T-Ree Maverick, OSN b.
Ungarna har börjat röra på sig ordentligt inne i bolådan nu. Izzy är lite nervös, men det verkar som om hon trots allt uppmuntrar dem, för hela kvällen igår satt hon utanför bolådan och lockade på dem.
I natt vaknade jag vid tvåtiden av att hon började släpa runt på Kattis. Två gånger bar jag tillbaka henne till boet, men sen gav jag upp. Så vid fyratiden hade jag tre kattungar och mamma katt i sängen under täcket.
Jag vet inte hur det går till, men små kattungar är precis lika duktiga som stora katter på att hamna precis där de vill i sängen. Första gången jag vaknade låg lilla Pricken uppe på min axel med sin nos mot min näsa och de långa benen utsträckta mot min kind. Inte gick det att flytta tillbaka dem till lådan då.
När väckarklockan ringde satt Izzy bredvid min huvudkudde och såg oförskämt nöjd ut. Ungarna låg allihopa vid min sida, på rad, och med täcket uppdraget just precis så att bara deras små huvuden stack fram.

Snart tre veckor gamla

image167

Klumpen på bild ovan.
Ibland kallar vi honom Björnen också. Han har börjat utveckla en del later. Blandannat så verkar han rätt lat - när man stoppar in handen i lådan rullar han runt på rygg och så ska man gnugga honom på magen eller på kinden. Och så ser det ut som om han ligger och ler åt oss. :-)

Kattis är rätt livlig. Hon är fortfarande minst av dem, men så är hon ju den väna tjejjen också.
Jag har visst glömt att skriva att hon ska flytta hem till sin pappa Axl. (Ja, han är kastrerad!)

Pricken är framåt. Han försöker springa mot oss när vi sticker in huvudet i lådans öppning, men det där med att springa går inte så bra ännu när man bara är nitton dagar gammal. Men han försöker iallafall.
Han har haft lite torrt fnas i ena ögat några dagar. Idag var andra ögat lite geggigt, så efter en konsultation med veterinären satte vi in chloromycetin. Vi har torkat rent med saltvatten sedan det började men det verkar inte räcka.
Hoppas att inte alla tre ska få det nu.

Pricken


Och Tulsas svans läker så fint. Nu är det helt torrt och bara ett par stora skorpor.
Tulsa är så fantastisk - hon håller knappt på med såren alls. Det måste ju klia enormt; tråden sitter kvar (det är en sån där som ska försvinna av sig själv) och hur sårskorpor brukar klia vet man ju själv, men enda gången jag egentligen sett henne pilla är om jag klappat henne och råkat komma åt svansen. Då ska hon kolla att allt sitter som det ska där bak.