Dag 52

image150

Härligt med de senaste dagarnas sol. Izza ligger i galleriet på pallen eller i fönstret och solar. Tror att ungarna gillar sol, de roterar runt där inne. Izzy roterar oxå, så att båda sidorna ska få lika mycket. :-)

Tiden går fort. Vi tog upp bolådan från källaren i helgen. Izzy har varit inne o kollat i den iallafall. På nätterna är hon uppe på loftet och krafsar i alla tyg- och pappershögar hon hittar. Det var samma sak förra gången, så jag tror inte att hon kommer att föda där. När det är dags kommer hon säkert att lägga sig i fåtöljen som förra gången.

Hon äter väldigt bra. Lite mer varierande igen. Blandar torrisar med whiskas mjuk-mat på burk och godbitar som hon får av husse. Mjukost med baconsmak på tub. Rått kött. Kokt skinka. Hon får nog i sig det hon behöver. Även om vi ibland tycker att det är rätt underliga saker hon vill ha. Vitlökssalami t.ex., kan det verkligen vara nyttigt? Tänk om ungarna kommer ut och luktar vitlök?


image151
image152

Jag måste berätta om Kotten också, S*Concinnus Hey Jude, den fina spott-pojken från Izzys förra kull.
Kotten hade bara en kula. För ett par månader sedan mejlade ägaren o berättade att han liksom börjat svullna även på andra sidan. Det var inte platt där längre. Nu har Kotten, nio månader, varit hos veterinär och det har konstaterats att han har två bollar. Den ena har inte riktigt kommit ikapp storleksmässigt, men det är två. Otroligt. Jag har inte hört om någon som har fått dem så sent.

Lugnt

Det är lugnt i huset. Izzy sover inte lika mycket som den första tiden, men är väldigt stillsam. Ofta sitter hon någonstans högt, där hon har utsikt, och studerar det som sker runtomkring henne. Idag kände KG första sparken.
Vi vägde henne igen för några dagar sedan och nu väger hon 4,1. Precis samma dag förra gången vägde hon 4,3.
Det ser jämnt ut nu också, så jag gissar på fyra igen.

Tulsa har fått en böld på svansen. Vi gissar att det är en smäll av Izzy som ligger bakom. Först syntes inget märke alls, men andra dagen (när Tulsa slickat sig hårlös) syntes ett litet "hål". Förmodligen en klo som gått in - Izzy har ju varit lite pigg på att jaga runt Tulsa och slå efter henne.
Nu rinner varet och Tussan äter Vetrimoxin och går med tratt. Svullnaden har gått ner rejält men det är väldigt ömt. Tulsa kvider ömkligt när vi gör rent, men hon är tapper, så tapper...

Porträttet på Izzy

S*Concinnus Dizzy Miss Lizzy, OSH n24.

Father: WW'02'03, SW'02'03'04'06 & EC La Bell Leo DSM, SIA n21
Mother: S*Concinnus Lucy in the Sky, OSH b24

image148

Pennteckning gjord förra våren. Av mig.
Jag blev inspirerad av domare Gianfranco Mantovanis teckning av hennes far, La Bell Leo.

Mr Mantovani har en hemsida med sina otroliga bilder. Titta här:
http://digilander.libero.it/gfmantovani

Lite rund om magen

Skönast att ligga så här just nu. Med magen lite i luften. Nära elementet.

image147

Pia snart vuxen

S*Concinnus Honey Pie i Norge har blivit stora damen.

Foto: Heidi Emilsen Kruse
image146

Månförmörkelse

Har suttit med kikaren. Tyvärr tar inte min dåliga kamera in tillräckligt med ljus för att visa hur magiskt det är just nu, strax efter midnatt. Bilden nedan är tagen ca 23.20.

image144


Izzy är nu definitivt dräktig. Hon har börjat ligga litet bredbent, det har kommit här under dagen bara. Och hon är omättlig på kött. Helst rått. Igår åt hon glass med vispad grädde. Det brukar hon aldrig göra annars, Izzan är inte mycket för sötsaker normalt. Så... nu är det bara drygt fem veckor kvar...