Läckraste Flippen

Vi har inte sett honom på ett tag så det var himla kul att åka till Nyköping igår och titta på Östkattens utställning.

image418

Kan ju inte påstå att han blivit sämre direkt. Han ser ut precis som när han var liten men bra mycket maskulinare.

Domare var Kristina Rautio (som nominerade Flipp till panel) och Marti Peltonen. Flipp blev bästa junior.

image419

BIS igen!

Kotten blev Best In Show i Bergen igår IGEN!
Pusskotte! :-)
Grattis Lillemor! Tappert av er!

Nybakad Internationell Champion!

S*Concinnus Hey Jude, "Kotten", blev IC igår i Bergen, Norge.
Stort, stort grattis till matte Lillemor!
Best In Show Adult blev han också.
Kotten lär vara väldigt förtjust i pizza, så jag hoppas att det blir pizzaparty ikväll hemma i Hägersten. :-)

Till salu

image413

Ledsen att det blir tjatigt, men hemsidan är fortfarande inte utlagd så jag har länkar från till salu-annonserna på SoG och SL hit. Lite övertydlig kanske med dessa upprepningar, men allt för att eventuella kattungeletare ska hitta Kinesen på en gång.
Här är han alltså, en ett par timmar ny bild. Ikväll är det flugjakt som gäller. Han är envis som synden. Undrar hur länge den där stora feta flugan ska lyckas undkomma honom. Idag smakade han på råriven morot och wokad aubergine. Och lite svarta linser och tomat slank visst ner det också. Och så klev han i akvarellfärg och spatserade runt på mitt arbetsbord. Gissa hur glad jag blev då? :-) Men han lyckades precis undvika att kliva mitt på originalet jag höll på med, så han fick en stor puss innan jag lyfte ner honom på golvet. En katt som är så duktig att han inte förstör mattes arbete måste väl belönas, eller hur? :-)

Och så lite nya bilder på syrran i Fristad också, Cixi.
Med på bilderna är S*Jean Dark Rafiki, kastrerad sambo.
Tycker nästan det ser ut som om Cixi redan är i färd med att linda den goda Raffe kring.. lilltån.. Eller vad säger du Nina?


Foton: Nina Karlsson, Kennel Grumium

Hipp hurra

Lotus har födelsedag! Han blir Senior.
Idag, den 12:e februari, blir han sju år. (Vi firade på fel datum förra året, hade jag glömt min vita isbjörns födelsedag? Skäms Iann!)

image411

KG har plockat fram ett stort ankbröst ur frysen, så i morgon (senare idag menar jag) blir det party!
Lotus älskar anka.
Puss min pojke.

När jag letade efter Lotusbild råkade jag stöta på en bild på en av hans döttrar. S*Concinnus Lucy in the Sky, OSH b24. Riktigt härlig chokladfärg på denna flicka. Lucy är mamma till Izzy.
Så här har vi Pu-Yi, Cixi, Khanen, Kotten, Svante, Pia, Mulle, Avalon, Nova, Klumpen Sture, Pricken och Kattis mormor.

image412


"Mamma" sökesNormalt brukar man känna tydligt när kattungar är i den här åldern att det verkligen är dags för dem att flytta. De utvecklas i ett rasande tempo och behöver utmaningen en flytt innebär. Och de behöver komma bort från sin mamma.
I Pu-Yi's fall känns det inte riktigt likadant. Det tog fyra dagar efter syskonens flytt för honom att acceptera den nya situationen, den att vara ensam kvar. Efter de fyra dagarna har vi blivit hans syskon istället. Det är inte att han är omogen, inte alls, men han verkar inte riktigt förstå att vi är matte och husse. Han leker med oss som om vi är andra katter. Bits och brottas och jagar efter oss i vild galopp. Han väntar sig att vi ska brottas tillbaka och helst skulle vi nog jaga efter honom upp på takbjälkarna också. Hans mamma har släppt det mesta av mamma-rollen nu men ställer upp på lite vilda race emellanåt. När mamma sökes kommer han till oss istället även i det fallet, vi ska pyssla med honom när han ligger utsträckt och vill ha närhet. Klappa om honom och fixa med honom, massera öronen, masserna fötterna, stryka honom över huvudet, klappa honom på magen.
Så han söker kort sagt ett hem med omåttlig kärlek över till honom. Hans sällskapstörst är enorm.

image409

Jag började slipa en möbel igår. Efter 20 minuter var jag tvungen att ge upp. Pu-Yi satt bredvid mig med båda framtassarna på handen som höll slipklossen och helt gravallvarlig följde han med i rörelsen när jag drog den fram och tillbaka. Jag flyttade inte på honom, eftersom jag var så nyfiken på hur länge det skulle dröja innan han tröttnade, men det var som sagt jag som gav upp. Efter maten hjälpte han KG att diska. Han satt på diskbänken och doppade tassen i diskbaljan varje gång KG doppade ner diskborsten. På kvällen hjälpte han mig att sortera garner. Han kontrollerade varenda färg och vartenda nystan. Till slut lade han sig i mitt knä när jag började virka, och för varje gång jag bytte färg lät han framtassarna lojt dra över tråden, ja, han höll i den åt mig helt enkelt. Han såg väldigt, väldigt nöjd ut.

image410

En vacker liten profil har han också, killen.

Fortfarande dräktigt

Ny bild på Pixie från Ulrika och Marcus. Den blivande mamman mår bra.
Nu har det kritiska stadiet passerat så det är bara väntan kvar. Pixie hade det lite jobbigt förra gången. Det blev aldrig kejsarsnitt men det var en utdragen förlossning. Hoppas nu att andra gången ska gå lite snabbare för henne.

image406


Kinesen Pu-Yi har haft det fruktansvärt tråkigt utan sina syskon. I måndags fick jag bära omkring på honom hela dagen. Han låg som en liten bebis i famnen och bara pep när jag ställde ner honom på golvet igen. Så där gick jag och vaggade min vita pojke.
Nu har bakbenen börjat växa lite på honom så han ser inte lika mycket ut som en schäfer längre. Och svansen har satt fart den också. Ibland när han går över golvet får han syn på sin egen svans i ögonvrån och gör ett litet skrämt skutt i sidled. När han ser att det bara var hans egen svans blir han jättegenerad. Kaxar till sig rejält och ser ut som om "jag var inte alls harig, var har ni fått det ifrån, jag är hur tuff som helst ju!", och så tittar han på oss för att se om vi märkte nåt.
Nu har han börjat leka lite själv iallafall. Han går och hämtar leksaker och lämnar vid oss också för att vi ska leka med honom. Mycket bättre med fart och fläkt än pipande. Han är otroligt stor och muskulös - för sin ålder - så det krävs ganska mycket påhittighet för att hålla honom igång. Och så älskar han att bli kliad på magen - mitt i leken välter han bara och ligger o trampar och trampar med sin runda, rosa mage i vädret... och spinner och spinner... Ja, jösses.... Siamespojkar är verkligen ett släkte för sig! :-)

Flytt

image405

Idag flyttade S*Concinnus Cixi till sin fodervärd. Hon ska bli sambo med en till orientalfröken, en kastrerad siameskille, och ungefär 13 dobermanns. An hundarna väger åtminstone åtta mindre än vad hon gör. Vi vägde Cixi idag och vågen visade ca 1860 g.

Igår flyttade Khanen. För hans del blev det långresa ända till Malmö. Det var jobbigt att se honom försvinna. Han är speciell och att det inte bara är jag som saknar honom märks tydligt. Syskonen var sig inte alls lika igårkväll, och inte ens idag fick de upp samma fart de brukar ha. Det var som om något saknades.
Så nu sitter man här igen och undrar varför man föder upp katter. Inte är det för att se dem flytta hemifrån iallafall.

Men kinesen (Pu-Yi) är kvar. Och till salu. Han tror att "Nej!!!" betyder att man får bulle om man omedelbart galopperar till matte. Jag förstår inte hur det kan ha blivit så. ;-)

Och så lite roliga nyheter också;
Igår på Järva Kattklubbs utställning blev S*Qetesh Osiris, SIA n, Ex1 i konkurrens, och även BIV.
Osis är son till vår Pixie. Stort, stort grattis till Ulrika!


Och så en påminnelse till de eventuella medlemmar i Siameslinjen som läser det här. Har ni inte betalat medlemsavgiften ännu för 2008 så måste ni göra det NU om ni vill ha nummer 1/2008 av förbundstidninen Våra Katter. Brådis, brådis!

1 februari

image402
S*Concinnus Pu-Yi, SIA b (choklad). Till salu.

S*Concinnus Kublai Khan, OSH n24. Tingad.
image403
image404

S*Concinnus Cixi (ej på bild) (hon är svårfångad vår lilla tornado) stannar i vår och
S*CrossBow-Crest's uppfödning.