S*Concinnus Mono, Kiss Me Quick

80354-117

Mono bor numera i Stockholm. Han är född hos oss men flyttade sedan till Umeå. Sedan sensommaren är han Stockholmare igen. Blåtabby, lång och läcker kropp. Lustigt utseende. Väldigt söt. :-)
Mono är efter EC & EP SW'06 Marilljos Super Stripe Strix och Limericks Tulsa. Han har flera syskon, Molly, Zeke, Nisse, Nelly och Jooni.
Monos favoritmat är kokt skinka, så han har lagt ut lite senaste veckan berättade matte när vi var och hälsade på. Men det syntes inte så mycket. En lite trind mage blir ju bara mer att pussa på, eller hur?
Mono bor med en annan siameskastrat, Adoni-Lea Nox Bios (se nedan), som fyllde tre år precis innan jul.


Lotten smyger på fåglar

Lotten smyger på fåglar

Vi satte upp fågelbordet utanför fönstret innan jul. Och hängde upp några talgbollar häromdagen. Talgbollarna lockar fåglar i mängd och nu sitter det tre katter och tjattrar i fönstersmygen. De är ju väldigt diskreta oxå, speciellt Lotus, han sitter ända inne under granen för att inte bli upptäckt.

I julgranen blev det mest halmpynt i år (vi har tagit lärdom från tidigare år kan man säga). Varje morgon vaknar jag nu med en eller ett par granprydnar i sängen. Det är Tulsa som går och plockar ner dem.
Granen är förövrigt fastknuten i toppen med ett snöre i taket. Det är bara att inse att om det går att välta granen så gör de det. Det är varje katts plikt att försöka iallafall.

Bästa julklappen var som vanligt paketen. Några klappar under granen hade ett elastiskt guldband med en liten tofs på, och de var vi tvungna att gömma för att Lotus var så ivrig att försöka öppna dem. Han lyckades krypa in mellan gummiband och papper så att han själv blev ordentligt inslagen, och när han ovanpå det försökte krypa in i en kasse med bärhandtag - fortfarande själv inslagen med guldtofs alltså - så tyckte till och med vi att det blev lite för mycket av det goda. Alla presenter gömdes fram till klapputdelning alltså.
(Lotus fick alla tofsarna.) (Som nu sitter fastknytna i pinnar - som ett metsspö ungefär - toppenleksaker!)

Slutligen en bild från solnedgången. Utsikten från ateljén, grön jul var det här.

80354-116

Kotten

80354-112

Igår var vi och hälsade på Kotten. OJ vad han vuxit! Han är lika hög som birmorna han bor med, och han är lång som en... ja, som en liten ål nästan. Han är jättefin. Väldigt lekfull och mycket spring i benen. Han backade upp på en av väggarna (!) när han lekte. Och så sprang han baklänges över nästan hela vardagsrumsgolvet när han smög på en leksak. Han måste ha en väl fungerande hjärna.
Matte säger att han är som en liten hund. Följer en överallt och lyssnar på allt man säger. Han är väldigt betraktande också. Ser en in i ögonen och lyssnar på vad man säger. Tyvärr har han fortfarande bara en kula. (Stor och fin i och för sig - men det räcker ändå inte långt.)
Nedan även en bild på ena sambon - Smilla.


Här löps det

Jodå, Izzy löper. När jag pratade med veterinären om att byta p-piller (helt onödigt eftersom det är samma smörja allihopa) så kom vi efter en stund på att det ju är mörkt ute. Och därför skulle inte Izzy börja löpa om vi tog henne av piller helt. Utan piller skulle vi få en katt som blev på sitt vanliga goda humör istället för grinig för jämnan, och hon borde inte börja löpa igen förrän låt oss säga i februari... Ha! Izzy har inte läst det kapitlet i kattböckerna! Det om att honkatter löper mer sällan på vintern alltså.

Nu har vi istället gått tillbaka till ursprungliga planen. Hon ska paras igen på nyåret. För alternativet är att sätta henne på p-piller igen (som hon blir personlighetsförändrad av och som på sikt förstör hennes chanser att få ungar) eller att ha henne löpande och kissande var tredje vecka.
Än så länge, inne på tredje dagen löp, har vi bara kommit på henne med att kissa på ett ställe - mot det bärbara elelementet i köket. Det står följdaktligen avstängt nu. (Inte helt fel att det är milt ute med andra ord.)

KastratLotus har det väldigt jobbigt med att uppvakta henne. Han får inte vara ihop med henne eftersom vi inte vill att han betäcker henne, men han måste ju sitta vid dörren hela tiden och se efter vad hon gör på andra sidan glaset. Där ligger hon och rullar sig på kinamattan och gör honom så upphetsad att han bräkande måste springa några varv runt ateljen och sen upp på loftet ett par rundor också för säkerhetsskull. Det får Izzy att genast kvickna till och rusa upp på sin sida på andra loftet. Det har en fönsterglugg och där sätter hon sig och yyyyylar tills Lotus går och sätter sig nere vid glasdörren igen. Så fort han är på plats rusar hon ner och kör sin uppvisning på mattan igen. Och så håller de på, hela dagarna.

Det är bara att konstatera att det inte är normalt att ha en grupplevande katt fertil.


S*Concinnus Axl

80354-108

Vi var och hälsade på Axl idag i Västerås. Axl är son till Molly (Concinnus Viva Las Vegas, SIA c) och Sweet Cat's Dresd in Black, SIA n. Han blir åtta månader i övermorgon.
Otroligt mysig och framåt kille. (Och kolla - morrhåren har vuxit ut nu! :-))