Mulle med sin nya vän

Mulle med sin nya vän

Här är en bild från igår på Mulle (som numera heter Frasse) och hans kompis ocicaten Tage.
Frasse och Tage blev kompisar på två dagar.
Det ser ut som om Frasse har funnit sig väl tillrätta i de prickiga armarna.
Foto: Carl R.

Mulle har flyttat

I söndags flyttade Mulle. Han har blivit sambo med ocicaten Tage.
Det blev väldigt tomt hemma. Ingen som sätter krokben för en längre när man ska koka kaffe om mornarna. Ingen som pratar med en så fort man går ut i köket. Ingen Mulle som hoppar upp i knät när man ser på TV. Och ingen som spinner oavbrutet. Det är alldeles tyst.

Izzy har fått ett väldigt sjå nu att visa vem det är som bestämmer hemma. Rätt som det är hörs konstiga ljud och då är det Izzy som antingen står och spottar och slår på Tulsa eller så är det Izzy som jagar Tulsa runt ateljén så att pälstussarna ryker. Tulsa tar skydd hos mig. Vi brukar sitta och prata en stund om "den galna tanten", mest för att lugna ner mig tror jag, för Tulsa tar det egentligen med ro. Tulsa tar det mesta med ro.
Izzy var likadan förra kullen när ungarna hade flyttat, satte in all sin koncentration på att visa att det är hon som är ledarhona här. Det lugnade ner sig efter ett tag, så det kommer förhoppningsvis att göra det den här gången också.
Det som är det verkliga problemet är att Izzy inte borde äta p-piller egentligen. Hon blir på ett jäkla humör. Och inåtvänd, svår att få kontakt med. Undrar om katter, som människor, kan reagera på olika sätt på olika p-piller? Ska nog ta och prata med veterinären och se om det kan vara idé att byta sort.

Honey Pie's eget galleri

Nu har Pia (Honey Pie) fått ett eget galleri på nya mattes hemsida.Titta här.

Svante vår hjälte!Svante (S*Concinnus Helter Skelter) var på sin andra utställning igår. Utställningen var i Fryshuset i Stockholm. Det var Stockholms Kattklubb som firade 60-års jubileum, och antalet katter var enormt, 843 katalognummer för att vara exakt. Av dessa var 76 st kategori IV, siames, oriental, balines eller javanes.

80354-106

Svante tävlade i klass 12 (3-6 månader). Han är nu 4,5 månader gammal.
Han var förstås inte den enda svarta orientalen, det var totalt 8 anmälda, men av dem tävlade Svante bara mot de två som var i samma åldersgrupp som honom själv.
Svante fick Excellent 1, och eftersom det var tre stycken i samma färg blev han därmed också BIV - bäst i variation. Och så blev han domarens bästa också, dvs. nominerad till panel.

I panelen var det tre eller fyra andra katter i samma ålder. (Jag blundade och höll andan så minnet är lite otydligt.) En väldigt söt liten balines var det bla. iallafall.

80354-105
80354-104

Ovan är Svante med domare Nurit Pahl.

De fyra domarna (så jag antar att det var totalt fyra katter då) röstade alla på Svante.
Vår svarta hjälte blev Best in Show Ungdjur!
(Jag ringde och berättade för Yvonne idag - Yvonne är ägare till Svantes pappa - hon utbrast: Halleluja!)

Med på utställningen var också Pixie (S*Concinnus Rocket Queen) från Mollys kull i våras. Hon fick en superbedömning och ett Ex1, men konkurrensen var för stor så en snygg hanne gick vidare till panelen.
Hon var väldigt duktig på domarbordet. Det verkar som om övning ger färdighet.

80354-102

Ester har flyttat

80354-101

Ester (S*Concinnus Patience) flyttade förra helgen och ikväll var vi och hälsade på i hennes nya hem.
Hon är en ung dam med mycket skinn på näsan. Orientalen Love/Lovis/Bovis/CrazyBovis fick finna sig i att bli bortjagad så fort Ester tyckte att det blev konkurrens om uppmärksamheten.
Ester skulle ensam ligga mellan oss i soffan.
Ester skulle ensam leka med vippan.
Ester skulle ensam ha alla klappar.
Lovis fann sig i det men satt ingalunda och surade för den skull. Tvärtom var hon framme hela tiden, både för att nosa på Ester och för att få kel av oss.

Love heter egentligen S*Concinnus Ain't No Cure For Love.
Hon är chokladfärgad oriental och mamman heter S*Great Indians Two Moon.
Pappa är Timille Gilbert Grape.

80354-98

Svante har flyttat

Idag flyttade Svante. Han skulle ha flyttat igår, men efter fem timmar i bilkö (halkan) insåg vi att det var lika bra att vända. Har aldrig sett något liknande tidigare, det var som en amerikansk katastrof-film, bilar som stod övergivna, bilar i diken, långtradare och bussar som blockerade framfarten. På Essingeleden förflyttade vi oss 700 meter på 2,5 timma. Ett tag var hela vägbanan full av män i alla åldrar som drabbats av en kollektiv lust att kissa, bredvid vår bil. Då fällde jag ner sätet och la mig och stirrade upp i taket istället. På radion var det bara sport eller hip-hop. Jag minns inte när jag hade det så långtråkigt sist. Till och med Svante tyckte det var tråkigt, han slutade prata efter två timmar och somnade. KG fick kramp i foten. Jag funderade på att man borde ha nödproviant i bilen. Kex? Choklad? Men djupfryst choklad går ju inte att tugga... Vad kan man ha? Kommer inte på något.

Svante flyttade hur som helst idag istället. Han sover just nu. Jag fick bilder nyss. Han har utforskat sitt nya hem, nosat i lådan, hittat sin kudde han fick med hemifrån och så har han och siamesen Molly morrat lite åt varandra genom en glasdörr. Svante är så modig och framåt, så han och Molly kommer säkert ganska snart komma överens. Det blev väldigt annorlunda hemma. Mulle spinner och spinner och trycker sig mot mig för att jag ska klappa honom. De somnade allihopa - Izzy, Mulle och Lotus - i mitt knä för en stund sen. Det var så mysigt att se hur lugna de var, låg som i en hög och Lotus tvättade Izzy och Mulle så noggrant. Det är precis så Lotus vill att det ska vara, att alla ska vara ihop, varmt och skönt och tryggt.