En tomat dag

80354-73

Äntligen kunde vi skörda de första tomaterna i växthuset. Så här lång tid har det aldrig tagit förut innan de mognat. Men det var mitt eget fel eftersom jag besprutade plantorna på försommaren när de hade fått spinn. Det gillade inte de snälla surrande insekterna. De skydde giftet och inga blommor blev befruktade. Tomaterna var värda att vänta på iallafall. Jag köpte fröer från en engelsk fröfirma i år. Den mörka tomaten heter "Russian Black" och är en gammal rysk sort. Den är mild och saftig. Den ljusgula (som beskrivs som vit i frökatalogen)  heter "White Beauty" är otroligt god, lite tomatigt syrlig och frisk med mycket, mycket smak. Fruktköttet är inte grönt som på de gula tomaterna man kan köpa i snabbköpet utan ljust, ljust krämigt vit-gult.

Lotus och Tulsa var förstås med i växthuset som vanligt när vi äter där. Lotus, som har näsa för mat, stod och undrade "Var är köttet? Ge mig, ge mig!" Lite ointresserad av tomatsallad med andra ord.



Ungarna bor alla kvar hemma. Pia-Lotta ska flytta till Norge den 10 oktober. Kotten ska förhoppningsvis flytta i nästa vecka. Vid veterinärbesiktningen upptäcktes ett blåsljud på hjärtat. Förmodligen inget allvarligt fel eftersom han är så stor och pigg. Men vi bad vet. om en remiss till hjärtspecialist Anna Tidholm på Albano så att hon får ultraljuda honom och tala om för oss exakt vad det är som brusar. Så på onsdag får vi se.
Svante bor kvar ett tag till han också. Vi har anmält honom till en utställning nästa helg, den 7 oktober. Han är en härlig kille, det ska bli jättekul att ställa ut honom och se vad han tycker om det. Han är ett riktigt bustroll, men vi får väl se hur busig han är på domarbordet. :-)

Mullvaden bor hemma han också, han är nämligen fortfarande osåld. Jag begriper inte varför. Kan det möjligtvis ha att göra med att han går och gömmer sig så fort det kommer folk för att titta på honom? :-)
Skämt åsido; han är faktiskt lite speciell. Han är mjuk och go och lite egen. En kattvan köpare önskas. Får han bara lite tid på sig kommer han att bli den underbaraste kamrat man kan tänka sig. Och han ska kanske inte bo med så många andra katter? Bara en kompis tror vi, inte fler, så att han får tillräckligt mycket utrymme själv. Han är iallafall vacker som en dröm. Med ett riktigt orientaliskt uttryck.

80354-72
80354-71

Och så slutligen en liten bild på Kotten och mamma Izzy. Och Svante.

80354-76




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback