Lotten smyger på fåglar

Lotten smyger på fåglar

Vi satte upp fågelbordet utanför fönstret innan jul. Och hängde upp några talgbollar häromdagen. Talgbollarna lockar fåglar i mängd och nu sitter det tre katter och tjattrar i fönstersmygen. De är ju väldigt diskreta oxå, speciellt Lotus, han sitter ända inne under granen för att inte bli upptäckt.

I julgranen blev det mest halmpynt i år (vi har tagit lärdom från tidigare år kan man säga). Varje morgon vaknar jag nu med en eller ett par granprydnar i sängen. Det är Tulsa som går och plockar ner dem.
Granen är förövrigt fastknuten i toppen med ett snöre i taket. Det är bara att inse att om det går att välta granen så gör de det. Det är varje katts plikt att försöka iallafall.

Bästa julklappen var som vanligt paketen. Några klappar under granen hade ett elastiskt guldband med en liten tofs på, och de var vi tvungna att gömma för att Lotus var så ivrig att försöka öppna dem. Han lyckades krypa in mellan gummiband och papper så att han själv blev ordentligt inslagen, och när han ovanpå det försökte krypa in i en kasse med bärhandtag - fortfarande själv inslagen med guldtofs alltså - så tyckte till och med vi att det blev lite för mycket av det goda. Alla presenter gömdes fram till klapputdelning alltså.
(Lotus fick alla tofsarna.) (Som nu sitter fastknytna i pinnar - som ett metsspö ungefär - toppenleksaker!)

Slutligen en bild från solnedgången. Utsikten från ateljén, grön jul var det här.

80354-116

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback