Dag 63

Nu har det lugnat ner sig. Läget var oförändrat hela torsdagen och det blev samtal med ännu ett djursjukhus på kvällen för att se vad de tyckte, men de sa samma sak som de andra; avvakta.
På fredag morgon var Izzy lugn och det kom inte så mycket vätska alls. Framåt eftermiddagen/kvällen satte det igång igen och hon hade ett par kraftiga sammandragningar. Efter det rörde hon sig inte ur fläcken så vi plockade fram alla grejjor och satte oss bredvid henne och pysslade om henne. Ännu en timma senare hade fortfarande inget hänt så KG gav henne lite mjukost på tub (som hon slukade) och jag ringde Bagarmossen för att säga att nu kommer vi in. Bagarmossen hade en telefonsvarare på som sa att de inte hade tid att tala med nya patienter (!), försök senare.
Izzy krystade tre gånger och ut kom ett litet ofullgånget foster.
Ganska omedelbart det var ute så blev hon som en ny katt. Uttrycket i ögonen ändrades och hon gick upp på en gång och drack mängder med vatten och slukade en skål kattmat. Jag satt uppe och vakade några timmar till, men hon låg och sov så lugnt så jag gick och lade mig också.
Hela gårdagen var lika lugn. Hon är precis som innan allt började. Hon vätskar ingenting, äter helt normalt och jagar Tulsa när hon kommer för nära. Hon ligger och solar i fönstret eller kommer upp i soffan och ligger i knä.
Nu hoppas vi att de som är kvar där inne mår bra och kommer ut som de ska när de är färdiga, om någon eller några dagar. På torsdag sitter det ett kryss i almanackan, men nu får de komma när de vill - det är ju ändå dag 63 idag. Puh!


Senare:
Glada nyheter från Norge. EC S*Concinnus Bayana Buluu Kapa (Famous Blue Raincoat på swahili) har blivit mamma i natt. Födda är tre lila orientaler. :-)

image153
Foto: Geir Arweng

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback