Dagsrapport

Ungarna har mycket spring i benen.
Kinesen (Pu-yi) har fått dille på papperskorgar. Det började med att han upptäckte att det var roligt att krypa in och lägga sig i en papperskasse som stod på golvet efter att vi varit och handlat. Från kasse till hink/behållare är steget inte långt, och nu står alla papperskorgar tomma här eftersom han bara ska in i dem. Han snurrar runt där inne tills de välter och sen rullar han runt i dem som en liten hamster. Eller mer som en cirkussäl kanske. Cixi är behjälplig med att sprida innehållet runt huset.

Cixi gillar papper. Hon perforerar alla papper hon erbjuds, även de hon inte erbjuds, som sidorna i böcker till exempel. Och kontrakt och räkningar. Bästa leksaken enligt henne är tillknycklade kvitton från IcaMaxi. De är lätta att perforera och blir dessutom härligt mjuka och geggiga när man sugit på dem ett tag. Yummy.
De är fortfarande lika teknikintressererade alla tre också. Igår lyckades de, helt på egen hand, lägga lagermask på ett dokument och sedan låsa det så att jag varken kunde spara det, slänga det eller ens klicka på det. De brydde sig aldrig om att berätta för mig vad de gjort, så innan jag kom på hur de praktiserat sina färdigheter i photoshop var jag på väg att slänga ut burken genom fönstret.

Intresset för teknik och papper kan kombineras också. Den färdigheten utvecklades till fullo av Cixi i morse. Det var ett himla liv inne på kontoret (himla liv låter ungefär såhär: *klamp* *klamp* *duns-duns-duns* *rrrrrggg-rrr-rrrrggggg-mjäff*!!!") så jag var tvungen att pallra mig upp långt innan väckarklockan ringde för att se vad de där oroväckande *duns-duns-duns* innebar. Joo... Cixi var i färd med att slita en hushållspappersrulle i stycken ovanpå min skärm. Pappersrullen höll sig naturligtvis inte snällt på plats där, så i sin föresats att få upp den dit hon ville var hon tvungen att anstränga sig litet - hoppa lite fram och tillbaka, springa lite upp och ner - kort sagt linda in precis hela arbetsplatsen i hushållspapper. Flak av hushållspapper hängde som draperier över bildskärmen. Delvis TRASIGT hushållspapper. Hushållspapper i HUNDRA bitar... tuuuusen bitar.. , Ja, ni har bilden klar va?
Jag jobbar ensam större delen av dagen och det blir lätt så att jag pratar ganska mycket med katterna. Och självklart tror jag att de förstår det mesta av det jag säger.
Tveksamt är dock om Cixi förstod det jag fick ur mig klockan fem i morse: "Du... nu går jag och lägger mig igen, och när jag kommer tillbaka hit vill jag att det här ska vara uppstädat. Capice?"


Pixie, eller Concinnus Rocket Queen som hon heter i stamtavlan, väntar smått. Det är inte så långt kvar nu, så Pixie's alias är för närvarande Miss Pear. :-)
Ulrika och jag äger Pixie tillsammans och den här kullen kommer att födas under Ulrikas stamnamn
S*Qetesh.

image401
Foto: Ulrika Broström

Barnbarn

Vi var o kikade på Concinnus Hey Jude's barn idag.
Fina, söta ungar. Är någon intresserad så finns mer info hos S*Smeagol som är uppfödare av kullen.
http://wwwsmeagolscom.blogspot.com/
Obs! Ungarna finns i Stockholm.

S*Smeagol's Tethys
image400

Mer bilder på alla ungarna finns här:
http://www.lambert.se/jamare/


Utställningsnytt:
S*Concinnus Crown of Creation, JW, tog sitt åttonde BIS på raken i Örebro igår.
Grattis Jill!!!

Izzys bror

Sitter och sorterar foton eftersom jag håller på med vår hemsida. Hemsidan är inte uppdaterad sedan i våras/vintras (och har de senaste två månaderna inte ens varit tillgänglig eftersom vi bytt webadress).
Nu jäklar ska den uppdateras och det rejält.

Att sortera foton är en vansklig sysselsättning. Tappar helt tråden. Det är ju bilder i tusental.
Här är fyra av dem:

Izzys bror, S*Concinnus Doctor Robert, "Bob".
Hans pappa heter SW, EC, WW La Bell Leo, och mamman heter Concinnus Lucy in the Sky.


Fredagsbus

I vår blogg har vi inte fredagsnostalgi, vi har fredagsbus istället.

Buspojkar ska näpsas av sin mor.
image393

Två mot en är ännu roligare.
image394

Men när mamma tröttnar och går sin väg ger man igen.
image395

Kinesen vinner på styrka, Khanen på envishet. Oavgjord match med andra ord.

(Vad Cixi gör under tiden? Sitter vid husses fötter och blinkar och tindrar tills hon blir upplyft och matad med getost förstås. Hon gör sig till så till den milda grad att jag blir generad att se henne... ) (Och husse går på det! Suck! )

En ny bild på kinesen också

image391
Kinamannnen är väldigt grabbig just nu. Bara bäng o bus i skallen, inte lätt att få honom att sitta still men här är han så duktig, så duktig. (Hemligheten är att vifta med något ätbart... )

Fin gosse

Fin bild bara. På Khanen.

image390

Tretton veckor

image383
De har upptäckt att det är ganska kul att leka ovanpå min skärm. Inte att ligga och vila och ha det varmt och gott alltså, utan att busa. Det har ställt till det en del, för de kan ju förstås inte låta bli att trilla ner på tangentbordet med jämna mellanrum, och ändra inställningarna jag har gjorda i mina program. Jag kan svära jag med. Det har de blivit varse.

Kul är det också när mamma Izzy ska vara däruppe hon med. Hon visade dem till exempel porträttet på mormorsfar Lotus (som Eivor Rasehorn taget) och genom att föregå med gott exempel lärde hon dem att man kan tugga på papper, och om man slår på bilder på väggen med tassarna tillräckligt länge och hjälper till med munnen att dra i dem, så trillar de till slut ner på golvet. Hysteriskt kul.
Det matte stilla undrar är hur i sjutton det fortfarande kan vara lika roligt 50:e gången de gör det - ska de aldrig tröttna!!?

image384

S*Concinnus Kublai Khan
. Till salu.
image385


S*Concinnus Pu-Yi. Till salu/for sale.
image387Och så en bild jag fick idag på S*Concinnus Patience, SIA n och S*Concinnus Crazy Miranda, OSH b.
Två fina tjejjer som är halvsyskon. Och visst syns det?
image390
Foto: Anki Söderlund

Lyssna på PATIENCE  med Guns'n'Roses.

Till salu

image372
image373

Två fina pojkar, Kublai Khan, en brunspotted oriental (med en liten, liten pärla på svanstippen) och Pu-Yi, chokladmaskad siames är snart leveransklara. De är födda den 18 oktober.

Mamma är CH S*Concinnus Dizzy Miss Lizzy, OSH n24.
image374

Pappa är IC San-T-Ree Maverick, OSH b
image375
Foto: Yvonne Lubkowitz

I kullen finns också en svart hona, som vi nog kommer att behålla själva.

Är du intresserad så mejla en rad (concinnus snabel-a tinback punkt se) (undrar om jag slipper spam när jag skriver så där?) Eller ring: 08-530 280 11Det är viktigt med familjen

Ja, det är viktigt med familjen. Och ni ser väl likheten med en viss maffiaboss? Så vi har döpt om Izzy, hon heter numera Donna Corleone.

image371

Det är viktigt inte bara att hålla familjen samlad, den ska ha mat också.
I morse vaknade jag av ett prasslade ljud som flyttade sig genom rummet. Öppnade ett öga och såg en mycket bestämd dam, inte helt olik en värdig lejoninna, som bredbent släpade det tunga bytet under sin kropp. Hon gick förbi min säng mot varmvattenberedaren där ungarna låg (gömda, för att undvika upptäckt av andra rovdjur...Eh?).

Bytet? En hel, oöppnad förpackning färdigskivat rostbröd...

Det händer märkliga ting...

Ibland när vi stiger in i ett rum där vi inte varit på en liten stund händer det att saker har flyttat på sig.
Det kan vara julgranspyntet som inte längre sitter i granen utan ligger under soffan.
Eller bordsduken som ligger draperad över snurrpallen istället för på bordet.
Flera gånger har vi hittat halvätet bröd på golvet eller i soffan.
Det är någon eller några i vårat hus som är både busiga och hungriga.
image368

Det är inte bara vi som märker att det inte är som vanligt i vårt hem. Lotus får ingen lugn och ro. Det far o flyger små lustiga ting genom rummet, oftast hinner man knappt uppfatta att de är där.
image369

Men om man är riktigt, riktigt vaksam, och passar på att leta rätt på dem när de sover, så kan man till och med hinna knäppa en bild med kameran.
image370

Två fina pojkar till salu. Siames, chokladmaskad och oriental, brunspotted. Leveransklara i mitten av januari.