Utställning och nyheter

80354-87

Igår var vi på Birka kattklubbs utställning på Solvalla med Svante och Pixie. Svante glömde vi fota på utställningen (!). Så det får bli en bild på honom från tidigare i veckan istället.
Han tyckte att det var det absolut läskigaste han varit med om att stiga upp mitt i natten, sitta en timma i en brummande bil, och sedan fösas in i en trång mörk bur. Han ville inte sitta i buren, inte sitta i knät, inte vara i transportburen. Han skrek oavbrutet och enda gångerna han blev något tystare var om man ställde ner honom på golvet så att han fick nosa på våra saker, eller ställde honom ovanpå buren så att han fick se ut över de andra burarna lite från ovan. Efter en och en halvtimma så tystnade han plötsligt. Kröp in i sin igloo och lade sig och spann. Sen låg han där resten av dagen och bara spann och spann så fort man sa något till honom, rullade sig runt på rygg så att vi kom åt att klia honom på magen, och blinkade förtjust mot besökare som kikade in i buren. Nu vet åtminstone jag vad jag kommer att kalla honom hädanefter om han trilskas - doktor Jekyll!
Han fick en jättebra bedömning men gick inte vidare till panel. På domarbordet skötte han sig bra. Domaren tyckte att han var ett muskelpaket. Det är han, inte ett uns fett men stadig och fast i kroppen. Och stor. Dessutom hade han den sympatiska egenskapen att fälla ner öronen litet på bord och i bur. Så han såg faktiskt bättre ut på utställningen än vad han gör hemma.:-) Resultatet blev EX 1.

Med på utsällningen var också vår Pixie, från Mollys kull i våras, som vi samäger med Ulrika. Pixie hade precis på dagen gått upp en klass och tävlade i 11:an. Ganska stor konkurrens. Hon gick inte heller vidare till panel men fick en bra bedömning även hon. Domare tyckte att hon hade sträv päls. Det håller vi inte alls med om. Pixie har riktigt bra profil. Se bild nedan. Resultat EX 1.



I fredags flyttade första ungen. Det är Kotten som ska prova sina vingar och bli sambo med några katter av rasen Helig Birma. Igår kväll hade han fortfarande inte tillåtit någon av hans lurviga nya vänner att nosa på honom, men han är mycket nyfiken. Han har blivit bortskämd med tonfisk redan (när han fick det här hemma stod han och morrade medans han åt för att ingen av de andra skulle korpa läckerheterna). Det kommer säkert att gå bra.  Vi saknar honom litet.

Tulsa har återigen blivit mormor. Födda är tre stycken siameser. Färg och kön fortfarande okänt, men både ungarna och mamman mår bra. Mamman heter S*Concinnus Frankie, SIA n. Pappan är Blue Iam's Duke, SIA a. Stort grattis från Concinnus-familjen!







Kommentarer
Postat av: Kerstin

Vi vill också skicka ett STORT GRATTIS till mormor Tulsa samt hennes dotter Frankie, till de nya bebisarna. Ska bli spännande med färg och kön.

F.Ö. är Svante en ursnygg kille som har glimten i ögat. Grattis till den fina bedömningen.

Kerstin o Leif

2006-10-08 @ 17:17:00
Postat av: Kerstin

Ps Glömde tala om att Pixie också ser jättefin ut. Vad månde bliva av henne? Även hon ska ha ett grattis!!!

Kerstin o Leif

2006-10-08 @ 17:37:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback