29 dagar

80354-44

Idag var det dags för något annat än modersmjölk. Vi brukar börja med majsvälling. Det var otroligt poppis. Varenda en har varit framme och smakat. Trollet tyckte väldigt mycket om det. Det kanske syns på bilden?:-)
I morgon kommer vi att tillsätta en tesked barnmat på burk, och efter ytterligare ett par dagar kommer vi att blanda i lite mosat uppblött torrfoder. Sen ökar vi mängden torrfoder efterhand och minskar mängden majsvälling. Jag vet att det finns lika många sätt som det finns uppfödare att introducera fast föda för kattungar. Den här varianten bygger på ett tips vi fick för några år sedan av en uppfödare som haft åtskilliga  kullar, och för oss har det också fungerat utmärkt. Vi har iallafall hittils sluppit problem (ta i trä) med dåliga magar.
Har en fundering om en annan sak som rör kattungemat. I vår förra kull var ungarna helt tokiga i majskorn. Är det någon som läser det här som har någon teori om varför så skriv gärna en rad. Är det nyttigt för dem? Eller kanske tvärtom onyttigt? Och framför allt - varför smakade det dem så bra?



Kommentarer
Postat av: Mariella Angnér

Ang majsfrågan så kan jag nog inte svara på varför de var tokiga i det. En teori är att det är sött och gott. Nyttigt och nyttig (mycket energirikt) ,de kan inte tillgodogöra sig det så bra om det är i "hel" form. Skalet är vädigt svårsmält så det kommer gänra ut "hela" sen i avföringen. Sen så ska katter inte äta så mycket grönsaker (en liten del vegitabiliskt bara )utan mer köttbaserat. Men vill man ge lite extra gott är det inga problem *ler*


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback