Här löps det

Jodå, Izzy löper. När jag pratade med veterinären om att byta p-piller (helt onödigt eftersom det är samma smörja allihopa) så kom vi efter en stund på att det ju är mörkt ute. Och därför skulle inte Izzy börja löpa om vi tog henne av piller helt. Utan piller skulle vi få en katt som blev på sitt vanliga goda humör istället för grinig för jämnan, och hon borde inte börja löpa igen förrän låt oss säga i februari... Ha! Izzy har inte läst det kapitlet i kattböckerna! Det om att honkatter löper mer sällan på vintern alltså.

Nu har vi istället gått tillbaka till ursprungliga planen. Hon ska paras igen på nyåret. För alternativet är att sätta henne på p-piller igen (som hon blir personlighetsförändrad av och som på sikt förstör hennes chanser att få ungar) eller att ha henne löpande och kissande var tredje vecka.
Än så länge, inne på tredje dagen löp, har vi bara kommit på henne med att kissa på ett ställe - mot det bärbara elelementet i köket. Det står följdaktligen avstängt nu. (Inte helt fel att det är milt ute med andra ord.)

KastratLotus har det väldigt jobbigt med att uppvakta henne. Han får inte vara ihop med henne eftersom vi inte vill att han betäcker henne, men han måste ju sitta vid dörren hela tiden och se efter vad hon gör på andra sidan glaset. Där ligger hon och rullar sig på kinamattan och gör honom så upphetsad att han bräkande måste springa några varv runt ateljen och sen upp på loftet ett par rundor också för säkerhetsskull. Det får Izzy att genast kvickna till och rusa upp på sin sida på andra loftet. Det har en fönsterglugg och där sätter hon sig och yyyyylar tills Lotus går och sätter sig nere vid glasdörren igen. Så fort han är på plats rusar hon ner och kör sin uppvisning på mattan igen. Och så håller de på, hela dagarna.

Det är bara att konstatera att det inte är normalt att ha en grupplevande katt fertil.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback