Mulle har flyttat

I söndags flyttade Mulle. Han har blivit sambo med ocicaten Tage.
Det blev väldigt tomt hemma. Ingen som sätter krokben för en längre när man ska koka kaffe om mornarna. Ingen som pratar med en så fort man går ut i köket. Ingen Mulle som hoppar upp i knät när man ser på TV. Och ingen som spinner oavbrutet. Det är alldeles tyst.

Izzy har fått ett väldigt sjå nu att visa vem det är som bestämmer hemma. Rätt som det är hörs konstiga ljud och då är det Izzy som antingen står och spottar och slår på Tulsa eller så är det Izzy som jagar Tulsa runt ateljén så att pälstussarna ryker. Tulsa tar skydd hos mig. Vi brukar sitta och prata en stund om "den galna tanten", mest för att lugna ner mig tror jag, för Tulsa tar det egentligen med ro. Tulsa tar det mesta med ro.
Izzy var likadan förra kullen när ungarna hade flyttat, satte in all sin koncentration på att visa att det är hon som är ledarhona här. Det lugnade ner sig efter ett tag, så det kommer förhoppningsvis att göra det den här gången också.
Det som är det verkliga problemet är att Izzy inte borde äta p-piller egentligen. Hon blir på ett jäkla humör. Och inåtvänd, svår att få kontakt med. Undrar om katter, som människor, kan reagera på olika sätt på olika p-piller? Ska nog ta och prata med veterinären och se om det kan vara idé att byta sort.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback