33 dagar

Igår hade vi besök av pappa Rickis husse och matte. Izzy fick lite ryggmassage av Yvonne, det njuter hon obeskrivligt av. När hon var på parning fick hon ryggmassage flera gånger om dagen, det syntes på henne nu att det nog är en vana hon saknar.

I förrgår hade Izzy's mjukmat (=whiskas på burk med kycklingsmak) tagit slut och Izzy gick och skrek för att vi inte gav henne mat nu, genast, omedelbart, bums! För att försöka lugna henne öppnade jag en påse med RC:s Baby Cat, de minsta torrisarna för kattungar. De brukar nämligen vara omåttligt populära även hos vuxna katter (Izzy har ju ratat torroder större delen av dräktigheten och tiden sedan ungarna föddes). Jag satte ner skålen i hagen och Izzy gick fram och nosade, tog en mun full men gick därifrån igen och fortsatte skrika. Däremot gick tre av ungarna omedelbart fram och började knapra! Så nu får de majsvälling blandat med barnmat fyra gånger om dagen och lite då och då äter de torrisar, som står framme hela tiden. Trollet är den som äter mest torrisar. Eller oftast ska jag kanske säga. Han verkar ha sunda matvanor. Äter en liten stund tills han blir mätt och sen är det bra. Och sen äter han efter tio minuter eller en timma igen. Mullvaden äter tills man tar bort maten för honom. Just nu ser han mest ut som en övergödd hamster i kroppsformen. Med tunna spindelben.
Och Pia... hon är så envis att det inte är sant. Vi bygger högre och högre kant runt hagen men hon lyckas ta sig ut, hela tiden. Vi trodde först att det var Izzy som bar ut henne, men efter att ha ertappat henne på bar gärning med magen hängande över kanten på hagen 60 cm upp i luften så förstod vi att mamma Izzy var oskyldig. Hur hon lyckades ta sig upp var ett mysterium ända tills vi såg henne klättra rätt uppför den lodräta väggen. Masonit. Ett bra fäste tydligen för sylvassa kattungeklor. Så idag ska det bli kloklippnings premiär.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback